1 (edited by mparade 2017-05-07 00:26:21)

Topic: project crashed

Hello Selur,

Project has been crashed. Debug output is attached, please help.

Thank you in advance.

2

Re: project crashed

Does the avisynth preview work?

Seeing that DGSource is used it might be a driver issue. smile
The Avisynth script itself looks fine:

LoadPlugin("C:\PROGRA~1\Hybrid\AVISYN~1\DGDecodeNV.dll")
LoadPlugin("C:\PROGRA~1\Hybrid\AVISYN~1\TIVTC.dll")
# loading source: D:\BD-50\2D\CSINGILING - A SZARNYAK TITKA\SECRET_OF_THE_WINGS\BDMV\PLAYLIST\00800.mpls
#  input luminance scale tv
DGSource(dgi="C:\Users\Bogárdi Mátyás\AppData\Local\Temp\00_01_00_4910.dgi",fieldop=2)
# current resolution: 1920x1080
return last

and the en-/decoding call look fine too:

 "C:\PROGRA~1\Hybrid\ffmpeg_32.exe" -y -loglevel fatal -threads 12 -i "C:\Users\Bogárdi Mátyás\AppData\Local\Temp\encodingTempSynthSkript_00_01_00_4910.avs" -an -sn  -vsync 0 -strict -1 -pix_fmt yuv420p10le  -f rawvideo - | "C:\PROGRA~1\Hybrid\x264-10bit.exe" --preset placebo --crf 18.00 --profile high10 --open-gop --psy-rd 1.00:0.15 --sar 1:1 --qpfile "C:\Users\BOGRDI~1\AppData\Local\Temp\Csingiling - A szárnyak titka (2012)_00_01_00_4910_08.qp" --deblock -1:-1 --non-deterministic --range tv --colormatrix bt709 --demuxer raw --input-depth 10 --input-res 1920x1080 --input-csp i420 --fps 24000/1001 --output "C:\Users\BOGRDI~1\AppData\Local\Temp\00_01_00_4910_09.264"

Cu Selur

Ps.: Not sure if dgsource can handle paths with special characters in it, so in case that is the problem, using a temp path that isn't using such characters might already solve the problem.

3

Re: project crashed

Selur wrote:

Does the avisynth preview work?

Seeing that DGSource is used it might be a driver issue. smile
The Avisynth script itself looks fine:

LoadPlugin("C:\PROGRA~1\Hybrid\AVISYN~1\DGDecodeNV.dll")
LoadPlugin("C:\PROGRA~1\Hybrid\AVISYN~1\TIVTC.dll")
# loading source: D:\BD-50\2D\CSINGILING - A SZARNYAK TITKA\SECRET_OF_THE_WINGS\BDMV\PLAYLIST\00800.mpls
#  input luminance scale tv
DGSource(dgi="C:\Users\Bogárdi Mátyás\AppData\Local\Temp\00_01_00_4910.dgi",fieldop=2)
# current resolution: 1920x1080
return last

and the en-/decoding call look fine too:

 "C:\PROGRA~1\Hybrid\ffmpeg_32.exe" -y -loglevel fatal -threads 12 -i "C:\Users\Bogárdi Mátyás\AppData\Local\Temp\encodingTempSynthSkript_00_01_00_4910.avs" -an -sn  -vsync 0 -strict -1 -pix_fmt yuv420p10le  -f rawvideo - | "C:\PROGRA~1\Hybrid\x264-10bit.exe" --preset placebo --crf 18.00 --profile high10 --open-gop --psy-rd 1.00:0.15 --sar 1:1 --qpfile "C:\Users\BOGRDI~1\AppData\Local\Temp\Csingiling - A szárnyak titka (2012)_00_01_00_4910_08.qp" --deblock -1:-1 --non-deterministic --range tv --colormatrix bt709 --demuxer raw --input-depth 10 --input-res 1920x1080 --input-csp i420 --fps 24000/1001 --output "C:\Users\BOGRDI~1\AppData\Local\Temp\00_01_00_4910_09.264"

Cu Selur

Ps.: Not sure if dgsource can handle paths with special characters in it, so in case that is the problem, using a temp path that isn't using such characters might already solve the problem.

I have changed the temp path to the simplest one: C:\temp which resulted in the same.
I am using the same settings on my other computer without problems.
I would like to use DGSource due to my Nvidia Quadro K4200 card.
Error window appeared in Hybrid during Avisynth preview: "Avisynth preview error: Avisynth error....avs:"

4

Re: project crashed

Okay,...

Just to make sure: you are aware that your license file only works on one system. So you are using different license files right?
+ not knowing the exact error messages that pop up I can't help.

-> What happens if you start DGDecIndexNV and open your input file?

5 (edited by mparade 2017-05-07 11:26:07)

Re: project crashed

Selur wrote:

Okay,...

Just to make sure: you are aware that your license file only works on one system. So you are using different license files right?
+ not knowing the exact error messages that pop up I can't help.

-> What happens if you start DGDecIndexNV and open your input file?

If I open in DGDecIndexNV directly (using load project option) the dgi file which is located in the Hybrid Temp folder the video opens as it should (I can search in it etc. without problem).
I have separate license.txt files for each of my machines. And the same version (v2053) is running currently on my other machine with an other Nvidia card.

6

Re: project crashed

Since:
a. using a different temp path doesn't help.
b. DGIndexNV works as it should
I suspect it is a problem with the  the drivers. (try newer and older drivers)
You can also ask Donald Graft in it's own forum (http://rationalqm.us/board/index.php), may be he has an additional idea, but from what I see so far driver problem is the most likely cause of the problem.
(doesn't seem like anything caused by Hybrid)

Cu Selur

7 (edited by mparade 2017-05-07 12:06:13)

Re: project crashed

Selur wrote:

Since:
a. using a different temp path doesn't help.
b. DGIndexNV works as it should
I suspect it is a problem with the  the drivers. (try newer and older drivers)
You can also ask Donald Graft in it's own forum (http://rationalqm.us/board/index.php), may be he has an additional idea, but from what I see so far driver problem is the most likely cause of the problem.
(doesn't seem like anything caused by Hybrid)

Cu Selur

You are right:

My Nvidia GTX 1060 is working flawlessly with v2053.
My Nvidia Quadro K4200 is working flawlessly upto v2051....even though both are included in the compatibility list of v2053...
The lesson I have learnt: do not by expensive Nvidia cards. smile

Thanks for the answer, problem solved.